DS Antoine de Saint-Exupery

Een ode aan Antoine

De DS 3, 4 en 7 zijn aangepast voor modeljaar 2024. Echter, de motoren zijn niet sterker of zuiniger geworden. De uitrusting is niet rijker geworden. En het weggedrag is niet beter geworden. Wat is er dan wel anders? DS heeft een nieuwe "collection" uitgebracht. Wat dat is? Autozine zocht het uit bij het luchtvaartmuseum van Parijs.

Autotest | DS Antoine de Saint-Exupery Een ode aan Antoine

Voor modeljaar 2024 brengt DS een nieuwe collectie uit. De DS 3, 4 en 7 zijn er met een thema van Antoine de Saint-Exupery, de Franse wetenschapper, schrijver en piloot.

Plus

  • exclusieve uitvoering

Min

  • aanpassingen misschien wel te subtiel

Conclusie

De DS 3, 4 en 7 zijn voor modeljaar 2024 leverbaar als onderdeel van de speciale Antoine de Saint-Exupéry collectie. Deze werd met muziek en dans onthuld in het luchtvaartmuseum van Parijs en dat is veelzeggend: het draait bij DS om de emotie en niet om de techniek. Terwijl andere fabrikanten vele duizenden uren besteden aan het fijnregelen van het mechaniek, gaat bij DS de aandacht uit naar de afwerking van de auto.

Bij vrijwel iedere andere fabrikant zou de redactie dat als een waarschuwing naar de koper hebben vertaald. Echter, DS kan zich dit permitteren omdat de modellen zijn ontwikkeld op basis van bestaande componenten van Opel, Peugeot, Fiat en Citroën. De basis is dus al gelegd en juist daarom heeft DS de vrijheid om zoveel werk te maken van het uiterlijk en de aankleding.

Tot nu toe liet DS zich inspireren door de Franse modewereld. Met de komst van de Antoine De Saint-Exupéry editie blijft DS trouw aan de Franse cultuur, maar nu met de nadruk op literatuur, luchtvaart en wetenschap.